Γιατί τα 7 ευρώ κατώτατο ωρομίσθιο είναι ρεαλιστικός στόχος στις επιχειρήσεις φαγητού και καφέ (μπροσούρα)

Κυκλοφόρησε η μπροσούρα (76 σελ.) με τίτλο “Γιατί τα 7 ευρώ κατώτατο ωρομίσθιο είναι ρεαλιστικός στόχος στις επιχειρήσεις φαγητού και καφέ”. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά σε δημόσια εκδήλωση που έγινε στις 21 Ιουνίου 2017 στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ (κτίριο Αβέρωφ).

eksofilo
« 1 of 7 »

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
Λέσχη Κατασκόπων του 21ου αιώνα (Φυλής & Φερών, Πλ. Βικτωρίας)
Βιβλιοπωλείο ΝΑΥΤΙΛΟΣ (Χαρ. Τρικούπη 28, Αθήνα)
Κάτω περίπτερο της πλατείας Εξαρχείων (Σπύρου Τρικούπη & Στουρνάρη)
Για παραγελλίες επικοινωνήστε εδώ: 7yx.info@gmail.com

 DSC4418
« 1 of 6 »Μοτο-διαδήλωση #5 – 6/5/17

Την Παρασκευή 6/5/17 πραγματοποιήσαμε μοτο-διαδήλωση στόμα-με-στόμα σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας . Στην διαδρομή που διανύσαμε (παρακάτω χάρτης) κάναμε στάσεις σε κεντρικά σημεία, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας φυλλάδια στα γύρω μαγαζιά και στους περαστικούς. Μοίρασμα πραγματοποιήθηκε και καθ’οδόν σε όσα μαγαζιά της εστίασης ήταν δυνατό. Σύντομα ξανά στους δρόμους.    

Μοτο-διαδήλωση #4 – 31/3/17

Την Παρασκευή 31/3/17 πραγματοποιήσαμε μοτο-διαδήλωση στόμα-με-στόμα σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Στην διαδρομή που διανύσαμε (παρακάτω χάρτης) κάναμε στάσεις σε κεντρικά σημεία, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας φυλλάδια στα γύρω μαγαζιά και στους περαστικούς. Μοίρασμα πραγματοποιήθηκε και καθ’οδόν σε όσα μαγαζιά της εστίασης ήταν δυνατό. Σύντομα ξανά στους δρόμους.        

3η μοτοπορεία 7ψυχων – 3/2/2017

Την Παρασκευή 3/2/17 πραγματοποιήσαμε μοτο-διαδήλωση στόμα-με-στόμα στις περιοχές Ζωγράφου-Καισαριανή-Παγκράτι-Πανόρμου. Στην διαδρομή που διανύσαμε κάναμε στάσεις σε κεντρικά σημεία, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας φυλλάδια στα γύρω μαγαζιά και στους περαστικούς. Μοίρασμα πραγματοποιήθηκε και καθ’οδόν σε όσα μαγαζιά της εστίασης ήταν δυνατό. Ραντεβού το Σάββατο 11/2 στις 12:00πμ στον πεζόδρομο Κοραή.  

Μοτο-διαδήλωση #2 – 17/12/16

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 πραγματοποιήσαμε μοτο-διαδήλωση στόμα-με-στόμα σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Στην διαδρομή που διανύσαμε (παρακάτω χάρτης) κάναμε 5 στάσεις σε κεντρικά σημεία, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας φυλλάδια στα γύρω μαγαζιά και στους περαστικούς. Μοίρασμα πραγματοποιήθηκε και καθ’οδόν σε όσα μαγαζιά της εστίασης ήταν δυνατό. Σύντομα ξανά στους …

Μοτο-διαδήλωση – 11/11/16 (video)

Την Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2016 πραγματοποιήσαμε μοτο-διαδήλωση στόμα-με-στόμα σε διάφορες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας. Στην διαδρομή που διανύσαμε (παρακάτω χάρτης) κάναμε 4 στάσεις σε κεντρικά σημεία, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας φυλλάδια στα γύρω μαγαζιά και στους περαστικούς. Μοίρασμα πραγματοποιήθηκε και καθ’οδόν σε όσα μαγαζιά της εστίασης ήταν δυνατό. Σύντομα …

afisa-nov16

αφίσα που κολλήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριο 2016

Στα μπαρ, τα καφέ, τα φαστφουντάδικα και τις κρεπερί, όλοι εμείς που δουλεύουμε είμαστε..
..και γαμώ τα παιδιά!
Ένα τραγούδι, λοιπόν, από μας και για εμάς!


καρτολίνα που κυκλοφόρησε στην Αθήνα τον Μάρτιο 2016


καρτολίνα που κυκλοφόρησε στην Αθήνα τον Νοέμβριο ‘15

Το χέρι που σε ταϊζει

Πρώτη Πανελλαδική προβολή του ντοκυμαντέρ “Το χέρι που σε ταϊζει” για την εργασία στα αμερικάνικα φαστφουντάδικα, τους φόβους και τα δίκια των σύγχρονων εργατών. Σάββατο 28/11 και Κυριακή 29/11, ώρα 13:30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (κιν/φος Λαϊς). Είσοδος ελεύθερη. The Hand That Feeds trailer from Robin Blotnick on Vimeo.

Συμβαίνει στην Αμερική

Στις ΗΠΑ, εδώ και 3 χρόνια, οι χαμηλόμισθοι των αλυσίδων fast food έχουν ξεκινήσει έναν αποφασιστικό αγώνα για διπλασιασμό του κατώτερου ωρομίσθιου. Από 7,25 δολάρια στα 15. Ξεκίνησαν λίγοι, πολύ λίγοι, σε δυο – τρεις πόλεις. Και κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, τώρα το κίνημα για 15 δολάρια κατώτερο ωρομίσθιο είναι …